Дослідження впливу параметрів транспортних та пішохідних потоків на показники безпеки дорожнього руху - Коломієць, Кирило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета роботи: визначити характер зв’язку рівня аварійності на вулично-дорожній мережі з основними параметрами транспортних і пішохідних потоків. Об’єкт дослідження – процес дорожнього руху на ділянках вулично-дорожньої мережі Київського району міста Харкова. Предмет дослідження – рівень аварійності на вулично-дорожній мережі. Робоча гіпотеза: зростання інтенсивності транспортних та пішохідних потоків призводить до підвищення рівня аварійності на ділянках вулично-дорожньої мережі. Метод дослідження – кореляційно-регресійний аналіз. Отримані результати – визначено залежність рівня аварійності від інтенсивності транспортних та пішохідних потоків. Область застосування – транспортні системи.
Keywords: рівень аварійності; транспортний потік; пішохідний потік; перехрестя; дорожньо-транспортна пригода; організація дорожнього руху