Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Пискунівська – пров. Пискунівський – пров. Лосівський м. Харків - Набатова, Марія Євгенівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – організація дорожнього руху перехресті вул. Пискунівська – пров.Пискунівський – пров. Лосівський у м. Харків. Предмет дослідження – вплив стану організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів з підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі представлені заходи щодо реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Пискунівська – пров. Пискунівський – пров. Лосівський. Отримані результати – запропоновані заходи щодо реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Пискунівська – пров. Пискунівський – пров. Лосівський м. Харків, а саме: впровадження світлофорного регулювання на зазначеному перехресті. При впровадженні світлофорного регулювання кількість ДТП повинна знизитись на 4 од., ступінь небезпечності перехрестя знизиться з небезпечного на безпечне.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; затримки транспортних засобів