Відновлення шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі загального користування державного значення в Херсонській області - Терех, Єгор Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто проєкт відновлення шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі загального користування державного значення в Херсонській області. Описано технічний стан споруди, проведено детальний аналіз пошкоджень, зокрема внаслідок бойових дій, та обґрунтовано необхідність капітального ремонту. Запропоновано інженерні рішення щодо демонтажу, відновлення прогонової будови, заміни балок, ремонту опор і мостового полотна із застосуванням сучасних технологій. Математичне моделювання конструкції здійснено в програмному комплексі ЛІРА-САПР. Робота містить розрахунки напружено-деформованого стану конструкцій та підбір арматури. Представлено рекомендації щодо безпечної організації робіт і збереження транспортного сполучення.
Keywords: шляхопровід; капітальний ремонт; залізобетон; балка; ЛІРА-САПР; тандемне навантаження; прогонова будова; армування; демонтаж; реконструкція