Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей зі зниженими технологічними температурами на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Григорчук, Микола (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі зроблено аналіз літературних джерел та експериментальних досліджень, стосовно взаємодії бітуму та мінеральної поверхні при знижених температурах, а також зменшення енерговитрат при виробництві асфальтобетонних сумішей. А також в роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування теплих асфальтобетонних сумішей.
Keywords: кам’яні матеріали; мінеральний порошок; бітум; добавка СecaBase RT 945; тепла асфальтобетонна суміш; технологія; фізико-механічні властивості; ефективність