Проект підходів при капітальному ремонті мостового переходу на км 147+475 автомобільної дороги КПП "Миколаївка" – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП "Катеринівка" - Бобков, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Необхідність і доцільність розробки проекту підходів при капітальному ремонті мостового переходу на км 147+475 автомобільної дороги КПП "Миколаївка" – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП "Катеринівка" обумовлена тим, що геометричні параметри та технічний стан мостового переходу та дороги не відповідають умовам і безпеці руху. Автомобільна дорога КПП "Миколаївка" – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП "Катеринівка" поширює транспортні зв'язки району тяжіння з загальною мережею доріг України, і відіграє важливу роль в економічному розвитку регіону. В ході дипломного проектування були вирішені усі поставленні задачі: розглянуто сучасний стан вишукувальної та проектної діяльності в дорожньому будівництві, розглянуто характеристику району розташування об’єкта, розроблені проектні рішення, розроблені заходи з безпеки руху, виконано оцінку впливу на навколишнє середовище, розраховані економічні показники, розглянуті питання охорони праці.
Keywords: мостовий перехід; підходи до мостового переходу; автомобільна дорога; план; поздовжній профіль; поперечний профіль; дорожній одяг