Узгоджувальний пристрiй-цилiндричний, з одним тонкостiнним вторинним розiмкнутим витком - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Аргун, Щасяна Валiковна; Чаплигiн, Євген Олександрович; Трунова, Iрина Сергiївна; Гопко, Андрiй Васильович; Дробiнiн, Олександр Михайлович (My University, 2012)
Узгоджувальний пристрій - циліндричний, що складається з первинної багатовиткової та вторинної обмоток, при цьому первинна багатовиткова обмотка розташована рівномірно радіально ззовні вторинної обмотки, який відрізняється тим, що вторинна обмотка виконана у вигляді тонкостінної циліндричної труби з подовжнім розрізом та трьома подовжніми ребрами жорсткості, в яких передбачені різьбові отвори для прикріплення індукційних індукторних систем, причому два з них знаходяться в зоні розрізу, а вторинна обмотка розташована поверх циліндричної діелектричної оснастки, в якій є отвори для охолодження обмотки, при цьому товщина вторинної обмотки вибирається з співвідношення: , де: - товщина циліндричної труби вторинної обмотки, - кутова частота сигналу, - магнітна проникність металу вторинної обмотки, - електропровідність металу вторинної обмотки, причому до вторинної обмотки з торцевої сторони приєднується індукційна індукторна система з великою індуктивністю (понад 100 нГн), яка і виконує деформування тонкостінних листових металів.
Keywords: металообробка