Удосконалення послуг суб’єкта транспортного підприємництва - Веретельник, Єгор Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єктом дослідження є процес поліпшення якості послуг суб’єкта транспортного підприємництва. Предмет дослідження є теоретико-методичні та практичні підходи до впровадження заходів щодо поліпшення якості послуг суб’єктів транспортного підприємництва на прикладі АТ «ХПАС». Мета дослідження полягає у розробці комплексного методичного підходу та стратегії поліпшення якості послуг суб’єктів транспортного підприємництва на сучасному етапі розвитку економіки і суспільства України. У процесі дослідження були використані методи: порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи;, інформаційний метод, стратегічний метод, логістичний метод. У роботі обґрунтовано методичні основи значення логістичних методів для пасажирських перевезень. Визначені основні підходи до підвищення якості послуг суб’єктів пасажирського транспортного підприємництва на основі транспортної логістики. Проведено аналіз економіко-господарського стану та послуг АТ «Харківське підприємство автобусних станцій». Розроблені практично-прикладні засади визначення та поліпшення якості послуг суб’єктів пасажирського транспорту. Запропоновані заходи стратегічного плану підвищення якості послуг АТ «ХПАС». Практична значимість дослідження полягає в можливості використання отриманих результатів кваліфікаційної роботи для підвищення якості послуг суб’єктів транспортного підприємництва на сучасному етапі розвитку транспортно-логістичної інфраструктури України.
Keywords: послуга; пасажирський транспорт; логістика; станція; АТ «ХПАС»; стратегічний план; системний підхід