Визначення впливу конструктивних особливостей надпоршевої порожнини двигуна 1Д 8,2/8,7 на інтенсивність руху робочого тіла в камері згоряння - Журавель, Олег Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою даного дослідження є аналіз впливу конструктивних характеристик надпоршневої порожнини автомобільного двигуна з примусовим запалюванням моделі 1Д 8,2/8,7 (потужністю 10 кВт) на інтенсивність руху робочого тіла в камері згоряння. У роботі проведено аналіз методів організації робочого процесу у двотактних двигунах з іскровим запалюванням, які застосовують систему безпосереднього впорскування пального. Здійснено розрахунок робочого циклу та визначено техніко-економічні показники. Особлива увага була приділена дослідженню конструктивних параметрів надпоршневої порожнини та їх впливу на динаміку робочого тіла в камері згоряння, що дало змогу обґрунтувати можливий економічний ефект від запропонованих удосконалень.
Keywords: робочий процес; двотактний двигун; внутрішнє сумішоутворення; іскрове запалювання; безпосереднє впорскування; техніко-економічні показники