Удосконалення стратегічного управління підприємством на засадах КСВ - Обозна, Марина Дмитрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – процеси розвитку КСВ в стратегічному управлінні підприємства. Предмет дослідження – методи, моделі, інструменти підвищення корпоративної соціальної відповідальності як фактору розвитку підприємства. Метою роботи є розроблення пропозицій щодо удосконалення стратегічного управління підприємства на засадах використання інструментів КСВ. У роботі було використано: метод теоретичного узагальнення, системний і структурно-функціональний підходи, методи економічних досліджень, методи стратегічного матричного аналізу. В дипломній роботі розглянуто формування та впровадження корпоративної соціальної відповідальності підприємства; досліджено досвід українських та міжнародних підприємств у сфері корпоративної соціальної відповідальності (КСВ); проведено діагностику середовища діяльності ТОВ «Завжди чисто плюс»; запропоновано заходи щодо впровадження інструментів КСВ в стратегію підприємства; проведено оцінку доцільності їх реалізації в межах стратегічного управління. Теоретичне та практичне значення результатів дослідження полягає в розробці та впровадженні проєкта зі стратегічного управлінні на засадах корпоративної соціальної відповідальності підприємства. За результатами дослідження опубліковано 2 наукові статті в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2020 р. та 2021 р.; 1 тези доповіді наукової конференції.
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність; стратегія; стратегічне управління; стейкхолдери; ефективність