Вимірювальна система для моніторингу деформацій мостових споруд та підмостового габариту - Левтеров, А. I.; Лабенко, Д. П.; Левтеров, А. И.; Лабенко, Д. П.; Levterov, A. I.; Labenko, D. P. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Базуючись на застосуванні оптичних методів і систем вимірювання деформацій мостових споруд і принципу розгортання лазерного променя в горизонтальній або вертикальній площині, описані пристрої для деформаційного моніторингу мостових споруд і підмостового габариту, що розроблені авторами.
Измерительная система для мониторинга деформаций элементов конструкций мостовых сооружений и подмостового габарита
Measuring system of strain monitoring of bridge structural components and bridge clearance
Keywords: деформаційний моніторинг конструкцій мостових споруд; підмостовий габарит; оптична розгортаюча система; лазер; коліматор; фотоприймач; кроковий двигун; деформационный мониторинг мостовых соору-жений; подмостовой габарит; оптическая разворачивающаяся система; лазер; коллиматор; фотоприемник; шаговый двигатель; strain monitoring of bridge structure; bridge clearance; optical scanning system; laser; collimator; photodetector; step motor; 624.2/8:69.058.2:681.786; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.85.0.22