Особливості застосування системи мотивації трудової діяльності на базі ключових показників ефективності - Башкатова, С. А.; Bashkatova, Svitlana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
Нарощування темпів і масштабів виробництва, підвищення якості продукції в даний час вже недостатньо для досягнення конкурентної переваги на ринку. Тому багато компаній переходять на нові прогресивні методи управління, які включають в себе ефективну систему стимулювання і мотивації праці, що спонукає кожного конкретного співробітника працювати продуктивно і якісно для досягнення поставленої мети. У статті розглядається значення і роль ключових показників ефективності Key Performance Indicators (KPI). Метою роботи є визначення та структурування переваг та недоліків, а також можливих проблем при впровадженні системи мотивації трудової діяльності на базі KPI. Дослідження проводилося шляхом аналізу наукових робіт закордонних і вітчизняних науковців по темі статті. З метою одержання обґрунтованих висновків у процесі роботи були використані методи наукової абстракції, аналізу та синтезу, а також метод порівняльних характеристик. Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що досліджено проблеми, з якими стикаються підприємства при побудові та впровадженні системи мотивації на базі ключових показників ефективності. Незважаючи на ряд складнощів, що виникають у вітчизняних компаній при впровадженні та використанні даної системи, ключові показники ефективності є сильним стратегічним інструментом для управління компанією. Вони здатні суттєво збільшити продуктивність компанії і ефективність роботи персоналу.
Features of application of the motivation system based on key performance indicators (kpi)
Keywords: система мотивації; ключові показники ефективності; мотивація; трудова діяльність; motivation system; key performance indicators; motivation; work; 331.101.3