Формування екологічної складової споживчих властивостей автомобільних доріг - Арінушкіна, Н. С.; Грищенко, Т. М.; Arinushkina, N.; Grishchenko, T. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У процесі будівництва та експлуатації автомобільних доріг створюється додаткове екологічне навантаження на навколишнє середовище, яке спричиняє погіршення екологічної рівноваги. Основними джерелами забруднень є: вирубка лісу, пошкодження ґрунтового шару, змив забруднень з місць проведення будівельних робіт, створення надмірного шуму, викиди двигунів під час руху автомобілів та ін. Врахування цих факторів буде створювати умови для поліпшення екологічної складової споживчих властивостей.
Formation of ecological component of consumer properties of roads
Keywords: споживчі властивості; автомобільна дорога; навколишнє середовище; фактори забруднення; consumer properties; highway; environment; pollution factors; 20.1502.7; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.2.92