Моделювання віртуального офісу управління автомобільним трансфером - Марчук, Марина Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі розглянуто задачу підвищення ефективності управління автомобільним трансфером шляхом створення віртуального офісу – розподіленої інформаційної системи, що об’єднує ресурси різних учасників перевізного процесу у єдиний простір управління. Запропоновано моделі та методи імітаційного моделювання бізнес-процесів управління автотранспортом із використанням AnyLogic для імітації розподілених систем. Основні аспекти включають: побудову моделі віртуального офісу з урахуванням мультиагентної архітектури; вибір підприємств за критеріями якості, вартості та ризику (багатокритеріальний аналіз); оптимізацію витрат на адаптацію (цілочисельна оптимізація); моделювання динаміки розподіленої системи в реальному часі; використання сучасних технологій Grid/Cloud, впровадження моніторингу за допомогою OpenGTS; а також застосування класичних алгоритмів маршрутизації (алгоритм Дейкстри, задача комівояжера) для побудови раціональних маршрутів. Отримано результати експериментів у AnyLogic у вигляді діаграм та графіків, що демонструють стійкість і ефективність запропонованої системи. Робота виконана відповідно до вимог ДСТУ і містить математичні моделі, рисунки, графіки та аналіз.
Keywords: автомобільний трансфер; віртуальний офіс; управління; інформаційна система; ANYLOGIC