Розробка двоконсольного козлового крану коробчастого перерізу, вантажопідйомністю 8 т - Ковальов, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування крана, та механізму пересування вантажної теліжки. Виконано економічне обґрунтування проекту.
Keywords: козловий кран; механізми; безпека праці; вантаж; електрообладнання; продуктивність