Модернізація кульового млина. Частина 1. Конструктивна частина - Пашков, Максим Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є кульовий млин. Мета роботи – створення більш сучасних гумових футеровок на основі хвильової теорії удару. Метод дослідження – аналітично-графічний. Відмінністю дослідження є те, що для досягнення мети обґрунтовано можливості створення більш сучасних гумових футеровок на основі хвильової теорії удару. Розроблено розрахункові схеми ударної взаємодії гумових футеровок з мелючими кулями. Проведені дослідження ударного навантаження гумової футеровки буферної конструкції і дослідження впливу її параметрів на процес навантаження і деформації дозволили визначити оптимальні параметри буферної гумової футеровки для її ефективного застосування. У роботі в повному обсязі виконані всі необхідні розділи, детально розраховані всі механізми. Розрахунки в економічній частині підтверджують переваги запропонованої конструкції перед існуючим конструкціями.
Keywords: БДМ; футеровка; млин; навантаження; буферна конструкція