Електричні системи і комплекси транспортних засобів : розділ «Мехатронні системи приводу автомобіля» : для студентів спеціальності 141 : конспект лекцій - Бороденко, Ю. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Наведено загальні принципи побудування мехатронних систем. Дана характеристика об’єктів та систем керування автомобіля. Розглянуто способи реалізації керуючих впливів на агрегати привідної частини автомобіля за допомогою електричних виконавчих пристроїв промислових зразків. Наведено приклади структури та алгоритми функціонування мехатронних систем трансмісії провідних автовиробників. Призначений для студентів електромеханічних спеціальностей автотранспортних навчальних закладів, корисний для інженерно-технічних працівників у сфері виробництва компонентів автомобіль ної електроніки та обслуговування автомобілів.
Keywords: мехатронні системи; трансмісія; альтернативниі системи приводів; 629.3.03:621.38 (075)