До питань узгодження екологічної та енергетичної політики в умовах сталого розвитку України - Подрез-Ряполова, Ірина Валеріївна; Podrez-Riapolova, Iryna (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
У тезах досліджено окремі правові питання узгодження напрямів екологічної, енергетичної та економічної політик з метою сталого розвитку України. Розглянуто положення Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 року та Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року. Зроблений висновок, що таке узгодження є інтегрованою основою переходу до збалансованої моделі інноваційного розвитку національної економіки, що забезпечує гармонійне врахування потреб енергетичного сектору, економічного зростання та охорони довкілля.
On certain legal issues of harmonization of energy and environmental policies with the purpose of ensuring sustainable development of Ukraine
Keywords: енергетична система; екологічна політика; енергетична політика; правове забезпечення; сталий розвиток; стратегічне планування; energy system; environmental policy; energy policy; legal support; sustainable development; strategic planning; 10.37772/978-617-7806-65-2