Дослідження енергозберігаючих технологій для транспортних засобів - Філярський, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес дослідження енергозберігаючих технологій для транспортних засобів. Мета дослідження – підвищення ефективності використання транспортних засобів з альтернативними джерелами живлення за рахунок дослідження енергозберігаючих технологій. Метод дослідження – аналітично-розрахунковий метод дослідження енергозберігаючих технологій для транспортних засобів. Предмет дослідження – енергоємність тягових акумуляторних батарей електричних транспортних засобів. Дипломна робота присвячена вирішенню науково-практичної задачі, що пов’язана з підвищення ефективності використання транспортних засобів з альтернативними джерелами живлення за рахунок дослідження енергозберігаючих технологій. Проведений аналіз розвитку транспортних засобів з альтернативними джерелами живлення. Розглянуті типи тягових акумуляторних батареї та визначено необхідну транспортну інфраструктури для транспортних засобів з альтернативними джерелами живлення Проведено порівняння економічності та ефективності транспортних засобів з альтернативними джерелами енергії та розглянути питання охорони праці.
Keywords: енергозберігаючі технології; транспортний засіб; електромобіль; гібридний транспортний засіб; акумуляторна батарея; енергоємність