Дослідження нагельного кріплення котлованів - Посохов, Максим Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі досліджено область застосування горизонтального армування ґрунтів при будівництві котлованів, розглянуто основні положення розрахунку нагельного кріплення, а саме схеми горизонтального армування бортів котлованів, основні геометричні параметри нагельного кріплення. Здійснено розрахунки на міцність та стійкість ґрунтових нагелів як кріплення вертикального борту глибокого котловану.
Keywords: Нагельне кріплення; глибокий котлован; армогрунтова стіна; опір ґрунтового нагеля; стійкість нагельного кріплення; поверхня зсуву; армоелемент