Методика та організація проведення державного аудиту на підприємствах дорожньо-будівельної галузі - Олефіров, Дмитро Григорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розкрито необхідність, значення, сутність контролю, проведення заходів державного фінансового контролю; розглянуто законодавче забезпечення функціонування Державної аудиторської служби України. Висвітлено аспекти методики та організації державного фінансового аудиту на підприємствах. Апробовано розглянуту методику у діяльність Державної аудиторської служби на прикладі аудиту окремих господарських операцій ДП «Харківський облавтодор», задля чого здійснено аналіз господарської діяльності підприємства та виконано аналіз його фінансового стану, а також з’ясовані порушення та недоліки, виявлені під час державного фінансового аудиту. Запропоновано низку заходів щодо упередження порушень законодавства при використанні ДП «Харківський облавтодор» грошових ресурсів.
Keywords: державний аудит; господарські операції; моніторинг; фінансовий контроль; операційний аудит