Система управління відключенням циліндрів з урахуванням потужності двигуна - Абрамов, Дмитрій Володимирович; Дубінін, Євген Олександрович; Клец, Дмитро Михайлович; Молодан, Андрій Олександрович; Подригало, Михайло Абович; Полтавський, Микола Володимирович; Полянський, Олександр Сергійович; Пушкаренко, Олег Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Система управління відключенням циліндрів з урахуванням потужності двигуна містить електронний блок керування електромагнітними клапанами. Застосовано вдосконалений блок керування, пов'язаний з контролером потужності двигуна, при цьому блок керування виконано з можливістю подання команди електромагнітним клапанам відключити відповідну кількість циліндрів залежно від сигналів датчиків контролера потужності двигуна та швидкості руху колісної машини.