Розробка методики вимірювання параметрів кольоровості навколишнього середовища для виявлення наземних орієнтирів - Гулієв, Ельдар Ігбалович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – виявлення наземного орієнтиру на фоні різноманітної місцевості. Мета роботи – підвищення якості виявлення наземного орієнтиру при вимірюванні кольоровості об’єктів навколишнього середовища при наявності складного фону. Методи дослідження – математичного моделювання, математичної статистики. Дипломна робота присвячена розробці методики вимірювання параметрів кольоровості навколишнього середовища для виявлення наземних орієнтирів при наявності складних зображень місцевості. Запропонована методика дозволяє підвищити якість виявлення наземних орієнтирів. Можливість функціонування в реальних умовах продемонстрована на прикладі реальних зображень.
Keywords: вимірювання кольоровості; методика вимірювання кольоровості навколишнього середовища; наземний орієнтир; сигнал кольоровості