Вибір раціональної транспортно-технологічної схеми доставки дрібно партійних вантажів у міжміському сполученні рухомим складом ТОВ «Данкар Логістік» - Гапон, Ілля Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі було визначено, що виробникам товарів для споживання дуже важливо знизити витрати на доставку вантажів. В якості цільової функції вирішення задачі по вибору раціональної транспортно-технологічної схеми доставки вантажів обрано загальні витрати на доставку вантажів у міжміському сполученні. Було розглянуто вплив зовнішніх факторів на параметри об’єкту, виявлено, що в найбільшій мірі на загальні приведені витрати в трьох ТТС впливають такі фактори, як: розмір замовлення, кількість заявок. що поступають, площа обласного центру. При мінімальних значеннях вхідних параметрів, особливо об’єму постачань продукції раціонально використовувати третю ТТС, а при середніх та максимальних – другу ТТС. В цьому випадку досягається мінімум витрат на доставку вантажу від відправника до одержувача. Економічний ефект від впроваджених заходів становить 82,3 грн/т. Результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по перевезенню вантажів в містах України.
Keywords: маршрути перевезень; рухомий склад; витрати за кілометр; транспортно-технологічні схеми