Удосконалення методів діагностування системи освітлення легкових автомобілів - Кулаков, Данило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процеси у системах освітлення автомобілів. Мета роботи – підвищення безпеки дорожнього руху, за рахунок удосконалення методів діагностування систем освітлення автомобілів. Методи дослідження – аналітичні дослідження. У дипломної роботі було запропоновано удосконалити методи діагностування системи освітлення та сигналізації за допомогою стенда з біговими барабанами. Це дає можливість виставити автомобіль точно відносно приладу для перевірки фар та підвищити точність. Також було запропоновано нову установку приладу для перевірки фар. Установка приладу фар призначена для забезпечення орієнтування приладу щодо автомобіля, установленого з імітацією дорожнього положення після обертання коліс на стенді з біговими барабанами. Установка забезпечує перевірку й регулювання фар легкових і вантажних автомобілів й автобусів.
Keywords: ДІАГНОСТИКА; СВІТЛОТЕХНІЧНІ ПРИЛАДИ; БЕЗПЕКА РУХУ; РЕГЛОСКОП; СИСТЕМА ОРІЄНТАЦІЇ