Покращення техніко-економічних показників двигуна МеМЗ-307 шляхом модернізації механізму газорозподілу - Кондратенко, Володимир Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процеси газообміну автомобільного двигуна МеМЗ-307. Мета дослідження. Покращення потужносних, економічних та екологічних показників двигуна МеМЗ-307 за рахунок використання сучасної схеми газорозподільного механізму. Методи дослідження: методи дослідження базуються на фундаментальній теорії теплових двигунів. Метод розрахунку робочого процесу двигунів внутрішнього згоряння використаний для визначення техніко-економічних показників двигуна МеМЗ-307.
Keywords: автомобільний двигун; механізм газорозподілу; фази газорозподілу; управління двигуна; площа прохідного перетину; робочий процес; витрата палива