Розробка обладнання для випробувань гідравлічного ходозменшувача автомобіля КрАЗ - Корсанюк, Данило Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт кваліфікаційної роботи – об’ємний гідропривод ходозменшувача самоскида КрАЗ. Метод розробки – аналітично-графічний. Вихідні дані до роботи - об’ємний гідропривод ходозменшувача для автомобіля КрАЗ. Розрахуваний гідропривод ходозменшувача з крутним моментом радіальнопоршневого гідромотора 5100 Нм та максимальною частотою обертання 40 хв–1. Частота обертання приводного двигуна насоса до 2200 хв–1. Запропонована конструкція ходозменшувача з гідравлічним приводом на основі закордонного досвіду, проведений розрахунок об’ємного гідропривода з вибором робочих об’ємів гідромашин, ККД гідропривода, основних параметрів гідробака, оливаохолоджувача та діаметрів трубопроводів. Для проведення стендових випробувань розроблена фільтрувально-заправна станція. Приведені методика стендових випробувань насоса та результати його випробувань, проведені необхідні техніко-економічні розрахунки і розглянути питання охорони праці.
Keywords: самоскид краз; ходозменшувач; об’ємний гідропривод; насос; гідромотор; випробування; розрахунок гідропривода; фільтрувально-насосна установка; економічна ефективність; охорона праці