Оцінка показників безпеки та розробка заходів з організації руху на ділянці автомобільної дороги Т-17-05, км 129+000 – км 139+791 в Сумській обл. - Рева, Владислав Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – безпека дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги Лохвиця – Гадяч – Охтирка – КПП «Велика Писарівка». Мета роботи – оцінка умов та безпеки руху на існуючій автомобільній дорозі, розробка заходів з організації дорожнього руху. Метод дослідження – комплекс сучасних методів оцінки умов руху з використанням розрахункових методів, пакетів прикладних програм на ПЕОМ. В дипломній роботі були розроблені заходи з підвищення зручності і безпеки руху на автомобільній дорозі. Проведений детальний аналіз умов руху по показникам швидкості руху окремих автомобілів та транспортного потоку, коефіцієнтам аварійності та безпеки. Проведено аналіз стану аварійності та основних причин дорожньо-транспортних пригод. Всі розрахунки виконані на ПЕОМ.
Keywords: автомобільна дорога; інтенсивність руху; безпека руху; дорожньо-транспортна пригода; організація дорожнього руху; заходи з підвищення безпеки руху