Електромагнітна небезпека електро- та гібридного транспорту - Бажинов, О. В.; Кравцов, М. М.; Bazhynov, Oleksii; Kravtsov, Mykhailo (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Вимірювання електромагнітного поля в електромобілі показали, що воно удвічі більше, ніж у автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння, і не залежить від швидкості руху. Електромагнітне поле гібридного транспорту більше, ніж у електромобілі і має тенденцію залежності від швидкості руху.
Electromagnetic danger of electric and hybrid vehicles
Keywords: гібридний автомобіль; електромагнітне випромінювання; індукція; електромобіль; car; ultra-low frequency radiation; extremely low frequency radiation; low frequency radiation; electromagnetic pollution; electric vehicle; hybrid vehicle; environment; 504.05; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.168