Модернізація робочого обладнання одноківшового гідравлічного екскаватора ЕО 4224 із ковшем підвищеної місткості - Сотніков, Олександр Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Обєкт проектування - Єкскаватор ЕО - 4224. Мета роботи - Модернізація спаренного обладнання. Метод дослідження – аналітично-графічний. Із створенням землерийної техніки виникли питання щодо зменшення питомих витрат праці і енергоємності які необхідно витратити на копання ними ґрунту, тобто створення такого робочого органу, робота якого дозволила б підвищити продуктивність машини, підвищити ефективність взаємодії з ґрунтом і знизити вартість виконаних робіт. Для створення такого робочого органу необхідно дослідити процес різання ґрунту. Вирішенню цих питань і присвячено дипломний проект Сотнікова О. М. Спроектовано екскаваторний РВ підвищеної планувальної здібності, оснащений додатковою відвальної поверхнею і виконаний основний розрахунок екскаватора, розрахований механізм управління ковша, обґрунтовані і розраховані його геометричні параметри.
Keywords: екскаватор; модернізація; робочий орган; ефективність