Підвищення ефективності екскаватора-навантажувача вдосконаленням робочого обладнання - Бегімов, Ярослав Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – екскаватор-навантажувач та його робоче обладнання. Мета роботи – вдосконалення методики проектування робочого обладнання екскаватора-навантажувача. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання навантаження робочого обладнання екскаватора-навантажувача з використанням SOLIDWORKS, SIMULATION. Виконано огляд екскаваторів-навантажувачів та робіт пов’язаних з дослідженням навантаження робочого обладнання. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на робоче обладнання екскаватора-навантажувача при роботи з екскаваторним та навантажувальним устаткуванням. Побудована комп’ютерна модель робочого обладнання екскаватора-навантажувача, при цьому була використана сучасна система комп'ютерного моделювання SolidWorks 2022. Виконано міцнісний розрахунок робочого обладнання екскаватора-навантажувача. Розроблена методика проектування робочого обладнання екскаватора-навантажувача. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях
Keywords: екскаватор-навантажувач; трактор ЮМЗ; робоче обладнання; ківш; стріла; портал; міцність; метод кінцевих елементів