Розробка локальної адаптивної системи управління освітленням узбіччя - Тищенко, Данило Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення технічного рівня системи освітлення узбіччя автомобілів з застосуванням елементів адаптивного управління освітлювальними енергоощадними приладами. Об’єкт роботи: технологічний процес освітлення умов дорожнього руху автомобіля з підвищеним рівнем безпеки для всіх учасників руху. Предмет роботи: система адаптивного управління освітлення узбіччя і сигнальними освітлювальними приладами. Актуальність. В роботі проведено ретроспективний аналіз систем управління електричними освітлювальними і сигнальними приладами автомобілів, зосереджено увагу на сучасних системах, їх недоліках. Розглянуті сучасні тенденції розвитку систем управління освітленням автомобілів із застосуванням так званого активного управління. Обрані основні напрямки покращення управління - система управління головним світлом і система управління сигнальними освітлювальними приладами (стоп – сигнал). Проведено огляд і обгрунтування елементної бази для модернізації системи управління автомобіля, що суттєво підвищить рівень безпеки руху. Розроблено структурну і принципові схеми удосконаленої системи і елементи алгоритмічного забезпечення роботи системи на борту автомобіля. У дипломній роботі розглянуті питання охорони праці і економічної доцільності результатів роботи.
Keywords: сучасні технології систем освітлення автомобіля; адаптивне управління освітленням узбіччя; елементи; освітлювальні прилади; модернізація