Проведення аудиту безпеки дорожнього руху на перехресті м. Харків - Цапенко, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Аудит дорожньої безпеки – це форма контролю функціонування основного елементу дорожньої галузі – дороги на різних стадіях її технологічної готовності, який проводиться незалежною командою експертів, з метою виявлення і усунення можливих причин дорожньо-транспортних пригод при експлуатації дороги її користувачами. Мета дослідження: визначення ризиків виникнення ДТП на перехресті міста засобами аудиту безпеки дорожнього руху. Об’єкт дослідження –дорожній рух. Предмет дослідження – методи визначення безпеки. Методи дослідження: аналіз методів визначення безпеки дорожнього руху, натурні спостереження, аналітичні методі розрахунку, метод конфліктних ситуацій. Для досягнення мети дослідження було вирішено наступні задачі: - проведено огляд загальних положень аудиту безпеки дорожнього руху; - визначено показники аварійності у містах; - провести аудит на стадії експлуатації перехрестя м. Харків. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані у процесі розробки заходів організації дорожнього руху на перехрестях вулично-дорожної мережі міст.
Keywords: Вулично-дорожня мережа; Транспортний потік; Дорожньо-транспортна пригода; Аудит безпеки дорожнього руху; Безпека дорожнього руху; Дорожній рух