Характеристика кулькової обгінно-запобіжної муфти в режимі перевантаження - Проценко, Владислав Олександрович; Малащенко, Володимир Олександрович; Щербак, Олег Віталійович; Protsenko, Vladyslav; Malashchenko, Volodymyr; Shcherbak, Oleh (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті розглянуто роботу елементів кулькової обгінно-запобіжної муфти в режимі перевантаження. Отримано вирази для розраховування геометричних та кінематичних параметрів муфти на основних етапах її спрацьовування. Здійснено аналіз силової взаємодії муфти на завершальному етапі її спрацьовування й отримано вираз для обчислення її моменту на цьому етапі. Отримані результати дозволяють здійснити моделювання характеристики муфти.
Characteristics of a safety-overrunning ball-type clutch in overload mode
Keywords: муфта вільного ходу; запобіжна муфта; перевантаження; привід; стартер; freewheel clutch; safety clutch; overload; driving; starter; 621ф.825.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.1.98