ВИЗНАЧЕННЯ КУТА НАХИЛУ БІЧНИХ СТІНОК ПРОРІЗУ ДО ГОРИЗОНТУ - Кравець, С. В.; Стінько, О. В.; Кравец, С. В.; Стинько, О. В.; Kravets, S.; Stinko, О. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Надано аналітичне виведення математичної моделі для визначення кута нахилу бічних стінок прорізу до горизонту. Також наведено номограму для визначення кута нахилу бічних стінок прорізу до горизонту залежно від кута внутрішнього тертя та коефіцієнта зчеплення ґрунту.
ОПРЕДЕЛЕНИЕ УГЛА НАКЛОНА БОКОВЫХ СТЕНОК ПРОРЕЗИ К ГОРИЗОНТУ
DETERMINING THE ANGLE OF THE SLIT-WALLINCLINATION TO THE HORIZON
Keywords: кут нахилу бічних стінок прорізу; коефіцієнт зчеплення ґрунта; ґрунт; кут внутрішнього тертя; угол наклона боковых стенок прорези; коэффициент сцепления грунта; угол внутреннего трения; inclination angle of slit walls; coefficient of soil adhesion; angle of internal friction; 631.316.22