Установка для керованого проколу грунту - Пенчук, Валентин Олексiйович; Белицький, Дмитро Григорович; Супонєв, Володимир Миколайович; Олексин, Володимир Iванович; Балесний, Сергiй Петрович (My University, 2014)
Установка для керованого проколу ґрунту, що містить робочий гідроциліндр, який закріплений на рамі у силовому кронштейні, робочий інструмент, принаймні одну штангу для передачі зусилля робочого гідроциліндра на робочий інструмент, яка відрізняється тим, що привід складеної штанги виконано у вигляді силового гідроциліндра із вбудованою несамогальмівною гвинтовою парою, при цьому гвинт несамогальмівної пари, який взаємодіє з гайкою-поршнем, обладнаний храповим механізмом з нанесеною на ньому циферблатною шкалою, що дозволяє відслідковувати положення площини скосу пілотної головки.
Keywords: грунти