Дослідження особливостей технічної експлуатації електромобілів у країнах Африканського континенту. - Самір, Хамза (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є оцінка конструктивних і експлуатаційних особливостей електромобілів. Об’єктом дослідження є процес визначення особливостей експлуатаційних властивостей легкових електромобілів. Методи дослідження: аналіз публікацій, аналітичний прогноз, розрахунки, обробка та зіставлення результатів. В роботі був виконаний аналіз: конструкцій і експлуатаційних можливостей електромобілів на сучасному автомобільному ринку, принципи будови і розрахунку джерел живлення, експлуатаційні властивості, проблеми і перспективи розвитку електромобілів, а також особливості технічного обслуговування електромобілів, зроблено розрахунок основних вузлів та агрегатів електромобілів.
Keywords: електромобіль; інвентор; високовольтна мережа; синхронний двигун; енергія; перетворювач; асинхронний двигун