Геодезичне знімання території парку "Шовковичний" м. Слов'янськ у Краматорському районі Донецької області з метою гідрометеорологічних вишукувань - Старіков, Ігор Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі проаналізовано фізико-географічні та кліматичні особливості району досліджень, систематизовано нормативно-правову базу проведення геодезичних та гідрометеорологічних вишукувань. Обґрунтовано вибір методів геодезичного знімання з використанням сучасних GNSS-технологій та перманентних станцій мережі System Solutions. Практична частина роботи містить детальний опис технології виконання польових геодезичних робіт, методики створення планово-висотної основи, особливості тахеометричного знімання території парку. Розроблено цифрову модель місцевості в системі автоматизованого проектування Topocad, яка включає цифрову модель ситуації та цифрову модель рельєфу.
Keywords: геодезичне знімання; цифрова модель місцевості; гідрометеорологічні вишукування; парк "Шовковичний"; GNSS-технології; System Solutions; Topocad; цифрова модель рельєфу