Багатокритеріальна модель вибору програмного забезпечення для проектування дерев’яних будинків - Філь, Н. Ю.; Кононихін, О. С.; Fil, Nataliya; Kononykhin, Aleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі проведено аналіз проблеми вибору програмного забезпечення для проектування дерев’яних будинків. Сучасна людина прагне жити в екологічній будівлі. А деревина має унікальні властивості, що робить її відмінним вибором для зведення екологічного житла. Для проектування дерев’яних будинків існує багато програмного забезпечення, яке має різні функції та можливості, вартість, а також вимоги до апаратного забезпечення. Вперше розроблено модель вибору програмного забезпечення для проектування дерев’яних будинків, яка, на відміну від існуючих, дозволяє обрати програмне забезпечення за багатьма критеріями та обмеженнями в умовах нечіткої вхідної інформації. Подальші дослідження будуть спрямовані на практичну реалізацію моделі у вигляді програмно-методичного комплексу.
A model intended to choose optimal wooden construction software according to many criteria
Keywords: дерев’яний будинок; програмне забезпечення; критерій; альтернатива; нечіткий вибір; функція приналежності; wooden construction; software; criterion; alternative; fuzzy choice; membership function; 681.515:674.11; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.209