Інженерно-екологічна компетентність – необхідна складова сучасної підготовки технічного фахівця - Письменкова, Т. О.; Зіборов, К. А.; Pismenkova, Tetiana; Ziborov, Kirill (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розглянуто екологічні проблеми України викликані наслідками воєнних дій та потреби країни у кваліфікованих фахівцях для усунення цих наслідків. Проаналізовано екологічні компетентності фахівців з матеріалознавства і запропоновано удосконалення освітньо-професійної програми «Промислова естетика і сертифікація матеріалів та виробів» спеціальності 132 Матеріалознавство в рамках поглиблення екологічної компетентності.
Engineering and environmental competence - a necessary component of the modern training of a technical specialist
Keywords: інженерно-екологічна компетентність; екологічна інженерія; матеріалознавство; engineering and environmental competence; environmental engineering; materials science; 378; 502.1