Удосконалення методики викладання дисципліни «Технічне регулювання» в контексті удосконалення процедури аудиту систем управління випробувальної лабораторії - Костовський, Олександр Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Удосконалення методики викладання дисципліни «Технічне регулювання» в контексті удосконалення процедури аудиту систем управління випробувальної лабораторії є важливим кроком до підготовки кваліфікованих фахівців, які здатні працювати за сучасними стандартами та вимогами. Завдяки інтеграції новітніх технологій, практичній орієнтації, міждисциплінарному підходу та використанню актуальних стандартів здобувачі отримають знання та навички, необхідні для ризик-орієнтованого планування й здійснення аудиту системи управління випробувальної лабораторії на основі наукових досліджень. Розроблено схему управління ризиками в процесі внутрішнього аудиту ВЛ та інтегровано її в загальний алгоритм проведення внутрішнього аудиту ВЛ. З використанням матриці «процеси-ризики» можна виявити найвагоміші процеси лабораторії, що мають максимальні ризики. Цю інформацію можна використовувати у процесі проектування програми аудиту, а розроблений критерій частоти аудиту дозволить зрозуміти, яким процесам необхідно більше уваги при проведенні внутрішнього аудиту, а яким може знадобитися ще один позаплановий аудит.
Keywords: навчання; педагогічні технології; дидактичний проєкт; оперативні цілі; аудит; якість; аудитор; система управління; випробувальна лабораторія