Спосiб виготовлення радiацiйно безпечного шлакопортландцементу з використанням вiдвального доменного шлаку - Хоботова, Елiна Борисiвна; Уханьова, Марина Iванiвна; Калмикова, Юлiя Сергiївна (My University, 2009)
Спосіб виготовлення радіаційно безпечного шлакопортландцементу з використанням відвального доменного шлаку, що включає складування, сушіння, подрібнення сировинних матеріалів (гідравлічно активного компонента, вапняку, гіпсу та вугілля), обпал сировинної суміші на шлакопортландцементний клінкер та сумісний помел клінкеру, гідравлічно активного компонента та гіпсу на шлакопортландцемент, який відрізняється тим, що як гідравлічно активний компонент використовується відвальний доменний шлак, який перед сушінням піддається розсіву на гранулометричні фракції та відбору найбільш радіаційно безпечної фракції, яка використовується у подальшому технологічному процесі.
Keywords: дорожньо-будiвельнi матерiали; екологiя