Дослідження методів оцінки аварійності на автомобільних дорогах загального користування - Єршов, Іван Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження є дорожній рух на автомобільних дорогах загального користування. Предмет дослідження є оцінка методів аварійності на автомобільних дорогах загального користування. Мета дослідження є аналіз причин і умов виникнення ДТП, виявлення потенційно небезпечних ділянок та оцінка стану аварійності на певній адміністративній території в транспортній системі та виявлення тенденцій в її змінах. Методи дослідження: аналітичний, статистичний. У дипломної роботі проведено аналіз методів визначення небезпечних ділянок на автомобільних дорогах. Визначені коефіцієнти аварійності та безпеки на досліджуваній ділянці автомобільної дороги М-18.
Keywords: дорожні умови; дорожньо-транспортна пригода; інтенсивність транспортного потоку; коефіцієнт аварійності; організація дорожнього руху