Формування професійних компетентностей нормування показників якості продукції - Чорнобай, Дар’я Дмитрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблений метод встановлення нормативних (номінальних) значень показників при розробці нових методів випробувань базується на використанні похибок і невизначеності вимірювання. Введено поняття метрологічного допуску, суть якого інтервал в межах якого вважається, що показник відповідає певному рівню. Окремого дослідження потребують питання обґрунтування взаємозв’язку точності і невизначеності вимірювання та фактичних числових значень результатів вимірювання та обґрунтування показників валідації методу.
Keywords: навчання; педагогічні технології; дидактичний проєкт; оперативні цілі; нормування; показник; дисперсія; випробувач