Дослідження факторів впливу на ефективність організації міжнародних вантажних перевезень - Варібрус, Марія Дементіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – визначити закономірності впливу ключових факторів на ефективність міжнародних вантажних перевезень для їх подальшої оптимізації. Для підвищення ефективності запропоновано метод аналізу факторів впливу та математичні моделі прогнозування, які дозволяють скоротити витрати та покращити логістичні процеси. На основі аналізу перевезень між Польщею та Україною встановлено закономірності випадкових величин: обсягу вантажів, часу доставки, кількості заявок. Результати можуть бути використані логістичними компаніями для підвищення ефективності перевезень.
Keywords: автомобільний транспорт; вантажні перевезення; відстань доставки; закономірності розподілу; логістика запасів