Проект посту з обслуговування підвіски автомобілів на міській СТО - Вакуленко, Олександр Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технічний стан ходової частини легкового автомобіля Chevrolet Aveo, який оцінюється за низкою показників. Мета роботи – дослідити основні показники, що негативно впливають на технічний стан ходової частини автомобіля під час його експлуатації. Метод дослідження – порівняльний аналіз параметрів підвіски та чинників, які впливають на технічний стан ходової частини автомобіля. У межах кваліфікаційної роботи було розроблено проєкт станції технічного обслуговування автомобілів марки Chevrolet Aveo. Проведено розрахунок річного обсягу робіт, визначено необхідну кількість робочих постів, розраховано площу основних та складських приміщень, а також кількість працівників, необхідну для ефективного функціонування СТО. Здійснено аналіз існуючих методів технічного обслуговування та ремонту підвіски легкових автомобілів. Розроблено технологічні інструкції з ремонту окремих елементів підвіски автомобіля Chevrolet Aveo. Також розроблено комплекс заходів щодо забезпечення охорони праці на підприємстві.
Keywords: виробничий корпус; пост профілактичного обслуговування; обладнання; стенд; chevrolet aveo; організація то; діагностика; ремонт; підвіска