Автомобільний двигун потужністю 70 кВт на базі двигуна 8,8/8,2. Застосування системи живлення Common Rail - Бердо, Микола Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процеси в ДВЗ. Мета роботи – розрахунок автомобільного двигуна потужністю 70 кВт на базі двигуна 4Ч 8,8/8,2. Метод дослідження – розрахункові дослідження показників ДВЗ. Задачі дослідження: Провести тепловий розрахунок, динамічний розрахунок, розрахунок на міцність основних деталей двигуна. В спеціальній частині проаналізувати підвищення економічності двигуна за рахунок застосування системи живлення Common Rail. Провести економічне обґрунтування модернізації двигуна. Розглянути питання безпеки функціонування підприємства під час виробництва двигунів.
Keywords: двигун; потужність; витрата палива; акумуляторна система впорскування; економічний ефект