Структура й властивості порошкових газоплазменних покриттів на основі нікелю - Глушкова, Діана Борисівна; Багров, Валерій Анатолійович; Демченко, Сергій Володимирович; Волчук, Володимир Миколайович; Калінін, Олександр Василійович; Калініна, Наталія Євграфівна; Hlushkova, Diana; Bagrov, Valeriy; Demchenko, Sergey; Volchuk, Volodymyr; Kalinin, Aleksandr; Kalinina, Nataliya (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розвиток сучасної техніки потребує постійного підвищення надійності та довговічності виробів. Широко застосовувані в практиці вітчизняного та зарубіжного машинобудування покриття з електролітичного хрому за кілька сотень годин спрацьовуються, вони незадовільно працюють на тертя та зношування за високих температур. Предметом дослідження були порошкові матеріали на основі нікелю ПГ-СР3 та ПГ-СР4. Робота присвячена дослідженню формування газоплазмових покриттів на деталях циліндро-поршневої групи двигунів внутрішнього згоряння з використанням самофлюсованих порошків на основі нікелю, а також зміна структури та властивостей після напилення покриття, його оплавлення, подальшого загартування.
Structure and properties of powder gas-plasma coatings based on nickel
Keywords: порошки; покриття; напилення газоплазмове; powders; coatings; gas-plasma spraying; 621.891; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.74