Розробка вимірювальної інформаційної системи для вимірювань параметрів магнітного поля на промислових підприємствах - Зенцов, Максим Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом роботи є вимірювально-інформаційна система для оцінки параметрів магнітного поля, що створюється промисловим обладнанням. Мета роботи – розробка системи та програмного забезпечення. Датчики магнітного поля широко застосовують для убезпечення людини у житлових та нежитлових приміщеннях, в якості датчиків руху, лічильників обертів (тахометрів) разом із постійними магнітами для вимірювання кута повороту і напрямку руху, визначення координат об'єкту, розпізнавання «свій - чужий» тощо. Також вони знайшли застосування в аерокосмічній, морській, автомобільній промисловості, енергетиці та медицині. Розглянуто методи та засоби вимірювання параметрів магнітного поля. Проаналізовано наявні системи їх вимірювання. Виявлені їх недоліки, які не дозволяють використовувати їх для розроблюваної вимірювально - інформаційної системи. Спроектовано структурну схему вимірювально - інформаційної системи, яка була уточнена після аналізу та підбору оптимальних компонентів виробництва National Instruments. Для її функціонування розроблене програмне забезпечення у середовищі LabVIEW. Результати роботи можуть бути корисними випробувальним лабораторіям та промисловим підприємствам, які потребують контролювати індукцію магнітного поля у діапазоні ±27 мТл.
Keywords: вимірювально-інформаційна система; датчик холла; магнітна індукція; магнітне поле; похибка; соленоїд