Удосконалення обліку фінансових результатів підприємства - Кисіль, Владислав Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Досліджені економічні погляди на фінансовий результати, встановлено порядок формування, облік та їх відображення в фінансовій звітності. Виокремлено кілька відмінних позицій щодо з'ясування сутності прибутку з урахуванням соціальних, економічних та фінансових відносин. Досліджено ведення обліку фінансових результатів за видами діяльності підприємства. Здійснено аналіз діяльності об’єкта дослідження ПРАТ «БРОВАРСЬКЕ ШБУ № 50» та виконані аналіз його фінансового стану, аналіз прибутку та факторний аналіз економічної рентабельності. Досліджено особливості обліку прибутку, синтетичного та аналітичного обліку, з’ясовані порядок і напрями розподілу та використання прибутку. Розроблено низку практичних рекомендацій по вдосконаленню механізму формування інформації про фінансові результати в бухгалтерському обліку.
Keywords: Фінансові результати; дохід; витрати; собівартість; прибуток; збиток; облік; дорожньо-будівельне відприємство