Аналіз проблем використання нетрадиційних джерел електричної енергії - Шимук, Д. С.; Тарасова, В. В.; Кляхін, Борис В’ячеславович; Альховський, Гліб Сергійович; Кляхин, Б. В.; Shymuk, Dmytro; Tarasova, Valentina; Kliakhin, B.; Alkhovskyi, H. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
У статті розглянуто деякі проблеми, які мають місце при використання нетрадиційних джерел електричної енергії різних типів та стримують їх широке розповсюдження. Приведені методи часткових рішень деяких проблем систем електропостачання с нетрадиційними джерелами енергії, а також відмічена перспективність використання деяких конкретних елементів в цих системах
Анализ проблем использования нетрадиционных источников электрической энергии
Analyzing the problems of using non-traditional electricity sources
Keywords: нетрадиційні джерела електроенергії; сонячні установки; вітроенергетичні установки; коефіцієнт корисної дії; надійність; стабільність; вплив на навколишнє середовище; система електропостачання; нетрадиционные источники электроэнергии; солнечная установка; ветроэнергетическая установка; КПД; надежность; стабильность; влияние на окружающую среду; система электроснабжения; unconventional electricity sources; solar installations; wind energy installations; efficiency; reliability; stability; environmental impact; power supply; 629.341; 10.30977/VEIT.2019.16.0.67